Rauhallista, tilavaa ja turvallista mielenterveyskuntoutumista

Soita ja kysy lisää! 02 277 3700

Säkyläntie 357
21330
PAATTINEN

Kokonaisvaltainen kuntoutus asiantuntemuksella

Suojakoti tarjoaa asumispalvelun ohella ammattitaidolla toteutettua kuntoutusta mielenterveysasiakkailleen. Turussa toimiva asumispalvelumme ja siihen yhdistetty kuntoutus ovat suunnattu kaikenikäisille naisille. Jos apu on tarpeen, ota yhteyttä nyt!

Kokonaisvaltaista kuntoutusta

Huolehdimme vankalla asiantuntemuksella asukkaidemme kokonaisvaltaisesta perushoidosta sekä lääkinnällisestä hoidosta. Tarjoamme asukkaillemme kuntouttavaa hoitoa, kuten psykososiaalista kuntoutusta. Talossamme on omahoitojärjestelmä. Hoitomme perustuu yksilölliseen kuntoutus-/hoivasuunnitelmaan.

Suojakodissa käy säännöllisesti kampaaja, jalkahoitaja ja hieroja. Viriketoimintaa järjestetään runsaasti, sillä sen tarkoitus on asukkaiden aktivoiminen ja hyvinvoinnin lisääminen. Toiminnallisina menetelminä käytetään mm. ryhmätoimintaa, taidetta, musiikkia ja liikuntaa. Suojakodissa toimii myös lihaskunto- ja tasapainoryhmä.

Asukkaiden kanssa käydään uimassa, kuntosalilla, kirjastossa, museoissa, tansseissa ja juhlissa. Kerran viikossa kokoontuu Kohtaamispaikka-kerho, jossa askarrellaan, leivotaan ja pelataan asukkaiden kanssa. Muuta talossa järjestettävää viriketoimintaa ovat mm. bingo, elokuvien katselu, tuolijumppa, lauluhetket ja levyraati. Ruotsinlaivalla tehdään risteilyjä ja kesällä vietetään koko talon voimin päivää mökillä, jossa uidaan, saunotaan ja grillataan. Seurakunta käy pitämässä säännöllisesti hartauksia ja ehtoollista. Viriketoimintaan jokainen asukas osallistuu kiinnostuksensa ja kuntonsa mukaan.

Osa asukkaista osallistuu myös pieniin kodin yhteisiin askareihin, kuten pöytien kattamiseen ja pyykkien ripustamiseen. Omahoitajien kanssa asukkailla on mahdollisuus käydä vaikka kahvilassa tai ravintolassa. Palvelutalon omaa pientä kasvihuonetta asukkaat hoitavat yhdessä henkilökunnan kanssa. Kesäisin siis saadaan omasta pihasta tuoreet yrtit ja maistuvat tomaatit.

Suojakodissa huomioidaan vuoden juhlat ja asukkaat ovat mukana koristeiden teossa, näytelmissä ja lauluissa. Juhlia vietetään välillä yhdessä muiden palvelutalojen kanssa. Omaisille järjestetään joka vuosi kesä- ja puurojuhlat. Tietenkin myös asukkaiden tasavuotis-merkkipäiviä juhlistetaan.

Kerro meistä kavereillesi