Kodinomaista palveluasumista Turun Paattisilla

Yhteystiedot

Suojakoti tarjoaa Turun Paattisilla kodinomaista ja lämminhenkistä palveluasumista sekä muut monipuoliset asumisen palvelut mielenterveyskuntoutujille. Luonnonläheinen sijaintimme ja rauhallinen ympäristö tarjoavat tilaa olla ja elää turvallisessa ja ihmisläheisessä ympäristössä, mikä mahdollistaa tehokkaan kuntoutumisen. Mikäli sinulla on kysyttävää tarjoamistamme asumisen palveluista, otathan yhteyttä!

Viihtyisää asumista ja yhteistä tekemistä

Suojakodissa asukkaat majoittuvat omissa rauhallisissa, kodikkaissa huoneissaan solumuotoisessa asumisessa. Huoneen saa sisustaa vapaasti omilla tavaroilla tai vaihtoehtoisesti autamme mieluisan sisustuksen kanssa. Tärkeää on, että huoneesta muodostuu kuntoutujalle turvallinen, lämminhenkinen ja rauhoittumiselle tilaa tarjoava paikka.


Tupakeittiö kunkin soluasunnon keskellä tarjoaa asukkaille yhteistä oleskelutilaa. Asukkaista koostuva asukasyhdistys on mukana suunnittelemassa toimintaamme, ja heiltä tuleekin hyviä vinkkejä ja ehdotuksia erilaisiin viriketuokioihin sekä retkikohteisiin. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii asukkaiden perus-, kuntoutus- ja lääkehoidoista. Puhelinpäivystystä on tarjolla ympäri vuorokauden.

Arkisten askareiden harjoittelua

Suojakodin tarjoama palveluasuminen on tarkoitettu kuntoutujille, jotka tarvitsevat intensiivistä ja pitkäjänteistä kuntoutusta mielenterveysongelmiensa vuoksi sekä omatoimisuuden ja asumisen tiivistä harjoittelua. 


Palveluasumisen muodossa haluamme tarjota kodinomaisen ja lämminhenkisen asumisympäristön, joka tukee kuntoutumista ja valmistelee askel kerrallaan kohti itsenäisempää elämää. Palveluasumisen painopisteenä onkin monipuolinen kuntoutus ja asiakkaan toimintakyvyn sekä sosiaalisten suhteiden vahvistaminen – kuntoutujalla on mahdollisuus osallistua monipuoliseen päivätoimintaan yhdessä muiden asukkaiden kanssa. 


Palveluasumisessa kuntoutujaa ohjataan harjoittelemaan sairauden kanssa selviytymistä ja hankkimaan tarvittavia taitoja arkipäiväisistä askareista selviämiseen. Harjoittelemme esimerkiksi siivousta ja pyykinpesua sekä opimme tekemään päätöksiä itsenäisesti ja hoitamaan raha-asioita sekä muita arkisia tehtäviä myös Suojakodin ulkopuolella.

Turun Paattisilla sijaitsevassa Suojakodissa palveluasuminen on kodinomaista ja ihmisläheistä. Kerhola- ja Kotola-rakennuksissa on yhteensä 24 paikkaa palveluasumista tarvitseville kuntoutujille. Kotola on valmistunut 2000-luvulla, ja viihtyisyyden lisäksi se vastaa tiloiltaan nykyajan vaatimuksia.

Tutustu myös muihin asumispalveluihimme