Elämyksellinen Suojanpuisto – iloinen kohtaamispaikka Turun Paattisilla

Tutustu myös muuhun toimintaamme

Suojakoti Turun Paattisilla on palveleva ja kodinomaista asumista tarjoava mielenterveyskuntoutujien palvelutalo kauniin luonnon keskellä. Tarjoamme rauhallisen ja lämminhenkisen, turvallisen asumisympäristön, joka tukee intensiivisen kuntoutuksen edistymistä. Uskomme hyvän mielen tapahtumien ja iloisen toiminnan olevan avainasemassa mielenterveyttä ylläpitävänä tekijänä. Siksi Kristillinen Suojakoti-säätiö järjestääkin yhdessä asukasyhdistyksemme kanssa erilaisia elämyksellisiä tapahtumia esimerkiksi Suojanpuistossa. Lue lisää ja ota yhteyttä, mikäli mieleesi heräsi kysymyksiä tai vaikkapa ehdotuksia erilaisista teemapäivistä!

Elämyspolulta toiminnallisia haasteita ja luontokokemuksia

Suojanpuisto on paikka, joka tarjoaa Suojakodin asukkaille ja lähiseudulla asuville yksinäisille ja syrjäytyneille henkilöille apua ja huolenpitoa elämään. Puistossa järjestetään erilaisia liikunnallisia ja toiminnallisia elämyksiä. Se on turvallinen ja lämminhenkinen paikka, jossa on avoin ja iloinen ilmapiiri. 


Suojanpuiston läpi kulkee elämyspolku, luonnonkaunis ja yllätyksellinen reitti. Polun varrella kasvaa perinnekasvillisuutta ja lisäksi siellä on muun muassa hyötypuutarha, jossa kasvaa erilaisia syötäviä kasviksia ja vihanneksia. Elämyspolun varrelta löytyy useita levähdyspaikkoja ja esimerkiksi tasapainoa kehittäviä hauskoja kohteita, joita testailemalla saa liikettä koko kehoon!

Suojanpuiston monipuoliset hyvän mielen tapahtumat

Suojanpuisto on avoimen ilmapiirin tila ja sinne voi tulla vain olemaan ja nauttimaan kauniin luonnon tarjoamista elämyksistä tai vaikkapa tutustuakseen uusiin ihmisiin! Suojanpuistossa järjestetään myös mukavia tapahtumia. Esimerkiksi jokakesäinen Hyvän mielen eläinpäivät -tapahtuma kerää puistoon eläinrakkaat rapsuttelijat, jotka pääsevät hemmottelemaan ja silittelemään Suojakodin nelijalkaisia hoitajia.


Suojakodin asukkaat ovat myös asukasyhdistyksen kautta aktiivisesti mukana kehittelemässä ja ideoimassa erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä Suojanpuistossa järjestettäväksi. Tällä hetkellä vakiintuneita tapahtumia ovat Suojakodin asukkaiden pitämä pop up -ravintolapäivä, sadonkorjuupäivä, vanhustenviikon ohjelmapäivä sekä mielenterveysviikon erilaiset tapahtumat.

Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat tietää lisää esimerkiksi Suojanpuiston tapahtumista tai muusta Turun Paattisilla järjestämästämme mielenterveyttä edistävästä ja tukevasta toiminnasta!